Dentaaltechniek: De Toekomst

In de toekomst zal de dentaaltechnicus steeds vaker via digitale technieken werken.

Dentaaltechniek staat voor de afslag naar de digitale snelweg en de praktische opleiding dentaaltechniek staat bij ons vooraan.

De dentaaltechniek verandert snel van een ambacht naar een technisch en theoretisch goed onderbouwd dentale beroep. Veel materialen zijn alleen nog met CAD/CAM systemen te verwerken.

De praktijk van vandaag en morgen vraagt om voorspelbare technieken en esthetische producten die aan de verwachting van de patiëntconsument voldoen.

De dentaaltechnicus wil hiervoor samen met de tandarts voor de patiënt een adequate behandeling opstellen. Hier bieden de keuze tussen de digitale en conventionele technieken een speelruimte.

Hier kan de dentaaltechnicus een belangrijke rol vervullen en in opdracht en onder verantwoordelijkheid van de tandarts.

De dentaaltechnicus kan op basis van de intra orale scan een tandprothese vervaardigen en deze gedeeltelijk of volledig individualiseren.

De dentaaltechnicus staat voor het dilemma, wanneer en hoe hij digitaal moet gaan. Hij zal de juiste strategische beslissingen hiervoor moeten nemen.

Hier ligt een toekomst voor een theoretisch en technisch geschoold Syntra dentaaltechnicus!

 

 

 

           

Home | Syntra